Vor Frelsers Kirke - Korsløkke SognGudstjenesterKonfirmationBørn og ungeAktiviteter
EftermiddagsklubStudiekredseKoncerterKirkens historieKirkens inventar
KirkekontoretMenighedsrådetKirkens ansatteFind vej til kirkenFacebookKirkens orgelKirkens orgelKirkens flygel
 

Oversigt over koncerter efteråret 2023

Efter de fleste koncerter serveres chips og drikkevarer, samt mulighed for en snak
 i de tilstødende menighedslokaler. Gratis adgang til alle koncerter.


Tirsdag d. 26. september, kl. 19.30
Duo Mathiesen/Ramsing – orgel og klaver
AnneJens

Klaver og orgel – kan man det? Ja, der gemmer sig en mindre guldgrube af både franske, tyske og nu også danske værker for besætningen. Traditionen har sit udspring i Frankrig i 1800-tallet, hvor der med opfindelsen af det opretstående klaver skabtes et eksklusivt repertoire for klaver og harmonium med Cesar Franck og Saint-Saëns som de fornemmeste komponister. Senere rykkede besætningen ind i koncertsalene, hvor der nu mange steder var opsat symfoniske orgler. Med udgangspunkt i denne tradition har Jens Ramsing skrevet flere værker for besætningen, nu hvor efterhånden også de fleste kirker er forsynet med gode flygler. Endelig lader flere værker for 2 klaverer sig med succes arrangere for klaver og orgel. Vi må heller ikke glemme Bachs koncerter for både et og to cembali (ja op til tre og fire). Så der er rig mulighed for at sammensætte meget alsidige programmer. Anne Kirstine Mathiesen er organist og kantor i Køge, Skt. Nikolai kirke. Hun er en af landets mest aktive og efterspurgte orgelsolister med flere cd’er både bag og foran sig. Jens Ramsing har en karriere som både pianist og organist og er ansat som organist og kantor ved Sct. Peders kirke, Næstved. Siden Nordisk Kirkemusik Symposium i 2021, hvor Jens Ramsing fik uropført et større værk for klaver og orgel, Three Concert Pieces, har duoen spillet mange koncerter, bl.a. ved Viborg Internationale Kirkemusikfestival i 2022. Duoen spiller altid både seriøse, spektakulære og underholdende programmer, så man kan glæde sig til koncerten i Vor Frelsers kirke, Odense.

Tirsdag d. 10. oktober, kl. 19.30
Odense Motetkor
kor

Odense Motetkor er et traditionsrigt kor, grundlagt 1932 i Odense og består af knap 40 sangere. Koret har i kraft af et bredt repertoire og et passende højt ambitionsniveau gennem årene afholdt mange koncerter og turnéer i ind- og udland. Under koncertrejserne i udlandet har Odense Motetkor ofte haft kontakt med lokale kor, og sammen med dem dyrket den fælles interesse for kormusikken. Odense Motetkors afholder 10-12 koncerter årligt - alle med et meget varieret indhold. Både kirkelig musik fra renæssancen, barokken, klassikken og fra vor tid, samt verdslig musik fra mange tider og steder er på repertoirelisten. – Men uanset hvad koret arbejder med, er det overordnede mål at få musikken til at sprudle, ånde og leve. Ved koncerten i Vor Frelsers Kirke vil koret synge et varieret program med både ny og gammel kirkemusik, og øvrige korværker fra mange tidsaldre. Og så synger koret naturligvis også sange og satser til- og om årstiden. Af komponister som vil være repræsenterede kan nævnes: G. P. da Palestrina, Heinrich Schütz, Knud Nystedt og korets dirigent Christian Dyrst.


Onsdag d. 8. november, kl. 19.30
New Tricks


New Tricks er et seniorband, der som sådan forventeligt spiller populærmusik fra 60´erne. Repertoiret er bredt - velkendte numre fra Beatles, Searchers, Beach Boys, Procol Harum, the Doors og mange flere. Hovedvægten er lagt på den britiske popmusik fra denne periode. Bemærkelsesværdigt er nummeret Turn, Turn, Turn af folkemusikeren Pete Seeger, hvor teksten er hentet fra Prædikenens bog og musikken senere fortolket af the Byrds. Der er lagt op til en munter uhøjtidelig aften, hvor folk gerne må synge med. Musikerne er John Mortensen, sang, guitar og bas, Lars Kr. Hansen, sang og keyboards, og Lars Andersen, trommer. Endvidere medvirker Regina Jensen på altsax. Det foregår onsdag den 8. november kl. 19.30 med efterfølgende koncertcafé i sognelokalerne.

Tilbage til forsiden